Garance doručení dárků do Vánoc aneb jak rychle informovat své zákazníky

V tomto předvánočním shonu a spěchu může být garantování doručení zboží do Vánoc u vašeho obchodu rozhodujícím aspektem k nákupu zboží právě u vás. Jestliže zaručíte to, že produkt stihne dorazit do Štědrého dne, máte daleko větší šanci, že zákazník nakoupím přímo u vás. Nicméně si zde vše dobře rozmyslete a pokud víte, že je vysoká pravděpodobnost, že balíček nestihne zákazníkovi včas dojít, tak  se nebojte tuto informaci se zákazníkem komunikovat. Může se totiž stát, že sklidíte negativní recenze, pokud slíbíte něco, o čem už dopředu víte, že nelze splnit. Nebudeme však malovat čerta na zeď. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak své zákazníky informovat o této službě, abyste je přiměli k nákupu právě ve svém obchodě.

 

 

Spediční společnosti

Bez spedičních společností by se české obchody jen stěží obešly. Právě většina zboží je expedována prostřednictvím těchto firem. Bohužel řada dopravců se potýká s nedostatkem kapacit, a tak je nutné brát tyto mezní termíny s rezervou, a i přes jejich garantovaný termín posledního podání, si raději dejte časovou rezervu. K té samozřejmě ještě musíte připočítat čas, který potřebujete ke zpracování požadavku zákazníka a předání balíků do přepravy.

Mezní termíny předání balíku přepravci s garancí doručení do Vánoc:

  • Česká pošta: 18. prosince
  • PPL: 17. prosince
  • Geis: 17. prosince
  • DPD: 18. prosince
  • Zásilkovna: 18. prosince

Vyzvednutí na prodejně

Máte také kamenné prodejny, na kterých je možné si balíček vyzvednout osobně? Rozhodně o tom informujte své zákazníky.

Osobní rozvoz

Některé obchody nabízejí i osobní rozvoz vlastními silami. Nejedná se o běžnou službu, ale pokud jí nabízíte nebo přemýšlíte o jejím zařazení do nabídky, rozhodně neváhejte a rozešlete tuto informaci všem vašim zákazníkům z daného města. Zde ale velký pozor, abyste toto sdělení nekomunikovali na celou vaší databázi a nedošlo třeba k rozhořčení jiných zákazníků, kteří bydlí v jiném městě a nemohou tuto službu využít.

Dárek na poslední chvíli

A úplně pro ty největší opozdilce máme také řešení v podobě dárků do několika vteřin – dárkových voucherů. Pro vás je to ta nejjednodušší cesta, protože zákazníkům zašlete voucher prostřednictvím elektronické pošty třeba i na Štědrý den.

Nečekejte, neváhejte a zašlete svým zákazníkům SMS zprávy s informací o doručení vánočních objednávek do Štědrého dne. Nemusíte vymýšlet žádnou složitou kampaň, stačí jedna SMS zpráva, která efektivně odkomunikuje toto důležité sdělení.