Jak využívá SMS zprávy město Bratislava při registraci k testování na Covid-19?

Město Bratislava spustilo na svých stránkách možnost registrace k testování formou antigenních testů nebo testů PCR.

Účelem těchto rezervací je umožnit zájemcům testování bez nutnosti čekání v řadě. Rezervace šetří nejenom čas občanů města Bratislavy, ale snižuje i riziko možné nákazy během čekání na testování před odběrovým místem. Použití online rezervačního systému umožní občanům ihned opustit testovací místo a dostat výsledky testu SMS a e-mailem. Výsledky jsou chráněny a jsou přístupné až po zadání čísla registrace a posledních čtyřech číslic rodného čísla.

Jak probíhá proces testování?

  1. Občan si vybere testovací místo na interaktivní mapě nebo vybere ze seznamu.
  2. U vybraného místa zvolí čas a datum.
  3. Vyplní osobní údaje včetně e-mailu a telefonního čísla, prostřednictvím kterého poté získá přístup k certifikátu.
  4. Po odeslání formuláře dojde k zobrazení potvrzení o úspěšné registraci se souhrnnými informacemi.
  5. V konkrétní čas a datum se dostaví na odběrové místo.
  6. Výsledek testu je mu poté doručen on-line.

V rámci registrace uživatel vyplní potřebné údaje, místo a čas, který mu vyhovuje. Ve vybraný termín se dostaví na odběrové místo, kde samotný proces zabere pouze několik vteřin. SMS zprávou a e-mailem je mu zaslán kód registrace, který ukáže pracovníkovi testovacího místa.

Ani na výsledek nemusí občan čekat na místě. Tento výsledek je mu zaslán e-mailem a po zadání bezpečnostních údajů na stránkách webové aplikace dojde k zobrazení výsledku testu, který si může stáhnout do svého mobilu, tabletu nebo počítače.

Jak probíhá proces registrace odběrového místa?

Prostřednictvím webové aplikace se uživatelé nejenom mohou registrovat k odběru, ale i samotná odběrová místa lze v této aplikaci zaregistrovat.

  1. Provozovatel zadá své údaje.
  2. Přidá odběrové místo.
  3. Naplánuje služby pracovníkům.
  4. Testuje a reportuje výsledky.

Cílem samotné aplikace je eliminování zbytečné administrativní zátěže odběrových míst, které se tak plně mohou soustředit pouze na to důležité – testování občanů města.

Proces registrací na odběrová místa pro testování Covid-19 za použití SMS zpráv a e-mailů, které zvolili v Bratislavě, je velice efektivní a nejenom, že šetří čas občanů, ale především eliminuje styk více osob na jednom místě. Chrání tak efektivně své občany proti nákaze. Je nám ctí, že naše služba GoSMS může být této užitečné věci součástí.

Pokud byste i vy měli zájem o zapojení SMS zpráv do komunikace v rámci ochrany svých občanů, neváhejte nás kontaktovat a rádi vám nabídneme řešení na míru vašim požadavkům.