Nejlepší čas pro odeslání hromadných SMS na Black Friday

Jeden z nejdůležitějších dní roku pro maloobchodníky je za dveřmi. V roce 2017 dle APEKu dosáhl obrat tuzemských e-shopů v období výprodejů Black Friday téměř čtyř miliard korun a zájem zákazníků byl o třetinu větší, než v roce uplynulém. Dle předpovědí by měla být tato hranice v letošním roce atakována a překonána. Jedním z důvodů, proč obrat na Black Friday rok od roku roste, je i to, že Češi stále častěji nakupují on-line a to i díky svým mobilním zařízením, které u sebe mají neustále k dispozici.

A když společně s tím vezmeme v potaz i statistiky, které ukazují, že 90 % uživatelů přečte SMS zprávu do 3 minut od doručení, není lepší způsob, jak sdělit svým zákazníkům, že Black Friday u vás právě začal. SMS zpráva se může pochlubit vynikající mírou prokliku. Spotřebitelé s větší pravděpodobností kliknou na odkaz a budou procházet vaši nabídku z textové zprávy než z e-mailu.

Společnost Text Marketer zveřejnila údaje ohledně hromadných SMS a na základě nich byly zmíněny nejpopulárnější časy a dokonce dny, kdy podniky posílají své marketingové SMS.

Ještě před tím, než vám ukážeme ty nejoblíbenější časy a dny v rámci hromadných SMS, doporučujeme odeslat SMS zprávu hned, jakmile u vás začne výprodej Black Friday.

Vaši zákazníci čekají na zahájení výprodejů na Černý pátek, chtějí ušetřit peníze a nakoupit co nejvíce, proč je o tom neinformovat?

Nejlepší čas pro zaslání SMS v týdnu Black Friday

Jak jste si jistě již mohli u řady prodejců všimnout, Černý pátek nemusí být brán jako jednodenní událost a může trvat týdny či dokonce celý měsíc. Pojďme se tedy podívat, jaké dny jsou ty nejpopulárnější v čele s Black Friday.

Úterý v týdnu Black Friday – v tento den byl zaznamenám až 80% nárůst odeslaných zpráv v porovnání se standardním úterým. Týden v období Černého pátku je oblíbeným časem k zahájení prodeje. Dává maloobchodníkům čas na řádnou podporu prodeje a spotřebitelé mají dost času na rozhodnutí a pořízení toho, co se jim líbí.

Čtvrtek před Black Friday – den před tím, než nastane Černý pátek je i velkým dnem pro rozesílání textových zpráv. Za a) informujete zákazníky, že Black Friday u vás bude a za b) zákazník si může předem prohlédnout nabídku a vybrat si to, co ho zaujalo.

Ideální čas pro zaslání kampaně ve čtvrtek je buď dopoledne, nebo až večer, jakmile se spotřebitelé vracejí domů z práce.

 

Nejlepší čas pro odeslání v Černý pátek

V klíčový den – Black Friday – je ideální čas pro rozeslání SMS kampaně mezi 7:00 – 12:00. Je to zejména z toho důvodu, že prodejci chtějí poslat svoji nabídku Black Friday před nabídkou konkurence a ukradnout zákazníka pro sebe, proto cílí právě na tyto dopolední hodiny.

Nejlepší čas pro odeslání v Cyber Monday

Pokud na akci Black Friday navážete i další akcí Cyber Monday, tak vás v tom případě budou zajímat i další čísla. 55 % zpráv je odesláno do pondělního rána do 10:00. V odpoledních hodinách – a je to i logické – jde ven velmi málo SMS kampaní. Z čehož 9 % zpráv je odesláno mezi 12:00 a 17:00 a po 20:00 už to je opravdové minimum.

Odeslání SMS kampaně ve správný čas z vás může udělat úspěšné prodejce Black Friday a odlišit vás od těch neúspěšných. Zamyslete se nad tím, který čas pro vás bude ten TOP zejména pak z pohledu vašich zákazníků. Zároveň si stanovte i časy, v kterých kampaně nebudete posílat, ať už to bude z důvodu toho, že je to příliš brzy, nebo naopak příliš pozdě a zákazníci již nakoupili jinde.

Nebojte se zaslat v týdnu Black Friday více jak jednu SMS zprávu. Zákazníci aktivně hledají nejlepší nabídky a máte ideální způsob, jak se efektivně dozví o té vaší.

 

Připravit SMS kampaň >>