Jak využít GoSMS v účetním programu Pohoda?

Službu GoSMS můžete naplno využívat i v účetním programu Pohoda. V rámci nastavení a rozesílání SMS zpráv v samotném programu Pohoda můžete tak například informovat své zákazníky o stavu objednávky, nebo o právě probíhající marketingové akci.

Jaké jsou výhody SMS zpráv pro komunikaci se zákazníky?

  • Okamžitě informujete zákazníky o tom, v jakém stavu se právě nachází jejich objednávka.
  • Zároveň je dokážete oslovit zajímavou marketingovou SMS zprávou, která nikdy nespadne do SPAMu.
  • Šetří váš čas. Sdělení dlouhé 160 znaků máte připravené během okamžiku a můžete ho ihned odeslat.
  • Jsou levné. Jedná se o jednu z nejlevnějších komunikačních metod, jak oslovit cílové publikum. Vysoce relevantního zákazníka dokážete zaujmout za méně jak 1,- Kč.
  • SMS zpráv si přečte opravdu každý. Ano, i ten, kdo nemá na svém telefonu přístup k internetu.

 

Jak propojím Pohodu se svým GoSMS účtem?

Velice jednoduše, a to prostřednictvím API klíčů, které najdete v kategorii API po přihlášení do vašeho GoSMS účtu.

 

 

 

 

Tyto hodnoty pak zadáte do nastavení agendy SMS brány.

 

 

Jak uživateli nastavit službu SMS brány?

Používání SMS brány nastavujete u každého uživatele zvlášť, a to v sekci Uživatelské nastavení a SMS klient.

V rámci tohoto nastavení spravujete mimo jiné i výchozí vzhled SMS zprávy. Na základě toho bude tak každá nová zpráva automaticky obsahovat údaje podle nastaveného vzoru.

 

 

Jak odeslat SMS zprávu z Pohody?

Velice jednoduše. SMS zprávy je možné odesílat z agendy Adresář, Personalistika a dokladových agend. Jestliže například v agendě Přijaté objednávky vyberete akci Nová SMS z nabídky Záznam/Komunikace, tak se v dialogovém okně Odeslání SMS předvyplní výchozí služba a do pole Komu se automaticky vloží telefonní číslo z dokladu, které je uvedeno v polích Mobil (Telefon). V případě, že není telefonní číslo uvedeno ve formuláři agendy, použije tento účetní program telefonní čísla zadaná u obchodního partnera z Adresáře. Poté už stačí pouze kliknout na tlačítko Odeslat.

 

 

Je možné odeslat více SMS najednou?

Ano, možné to je. A to prostřednictvím akce Hromadná SMS v nabídce Záznam/Komunikace. SMS budou tak odeslány na všechny kontakty, které jste vybrali v tabulce agendy.

U hromadných SMS zpráv je doporučováno využívat proměnné, které do textu vložíte (CisloDokladu, AktualniDatum, CastkaCelkem). Dojde tak k použití hodnoty z konkrétního záznamu.

Kde najdu historii odeslaných SMS?

Veškeré odeslané SMS jsou k dispozici v agendě Odeslané SMS, a to v nabídce Soubor/Datová komunikace. Jestliže nedojde ke správnému odeslání SMS zprávy, je možné ji upravit a přímo z tohoto místa znovu odeslat kliknutím na tlačítko Znovu odeslat. Pokud potřebujete zjistit aktuální stav SMS zprávy, vše zjistíte prostřednictvím akce Zjistit stav zprávy. Obě akce jsou k dispozici v menu Záznam nebo v místní nabídce agendy dostupné přes pravé tlačítko myši.

 

 

Je možné si SMS zprávu připravit předem?

V případě, že potřebujete nejdříve vytvořit SMS šablonu zprávy, například pro často posílané zprávy. Můžete si připravit vlastní SMS šablonu. V prvním kroku si v dialogovém okně Odeslání SMS vytvoříte šablonu SMS zprávy a poté kliknete na Převést na šablonu. Uvedete vlastní název šablony a zvolíte agendu, ve které se bude tato SMS nabízet. V případě, že chcete SMS zprávu využívat pro všechny agendy, nastavte v poli Agenda typ Všechny agendy. Vše potvrdíte kliknutím na tlačítko OK.

SMS zprávu vytvoříte z takto uložených šablon kliknutím na Použít šablonu a v seznamu šablon pro danou agendu vyberete konkrétní záznam. Pokud potřebujete vybrat SMS šablonu, kterou jste vytvořili pro jinou agendu, zatrhněte možnost Zobrazit vše. Poté kliknete na tlačítko OK.

 

 

Zaujala vás tato funkce a rádi byste využívali výhody SMS i v tomto účetním programu? Přečtěte si podrobný návod v nápovědě Pohody nebo se podívejte na instruktážní video.